סרקו את הברקוד או לחצו על הקישור לרכישה ותועברו לדף תשלום.
או – שלמו לי בפייבוקס של טל' 054-5313117.
לאחר התשלום (כך או כך) כתבו לי ואטסאפ לטלפון הנ"ל עם שם ההרצאה, ותקבלו לינק להרצאה.
ב- EFT עבודת הכיסאות אינה כוללת הפרדה בין המבוגר הבריא לילד הפגיע, ובין המבוגר הבריא לקול הביקורתי. השאיפה היא לייצר מצב בו הילד הפגיע מתחזק והופך למבוגר בריא, ואילו הקול הביקורתי מתרכך ומתקרב להיות בריא יותר.
ההרצאה כוללת הדגמה של הטכניקה, ודיון מה ניתן לקחת ממנה לעבודת הכיסאות של סכמה תרפיה.
כאשר אנחנו מאטים את החוויה המתקנת, אנחנו מרוויחים פעמיים: גם חורטים אותה טוב יותר במוח, כך שתיחרט ותתחרה באינספור חוויות שליליות; וגם מסוגלים לבחון את המכשולים העומדים בדרך להפנמתה, מכשולים שניתן לגלות רק בהשתהות עדינה. כאשר אנחנו הופכים את הריסקריפטינג לדיאלוג רגשי מיטיב בין המבוגר הבריא לילד הפגיע (בדומה לאנאקטמנט הזוגי של סו ג'ונסון) אנחנו מאפשרים בדיוק את זה. ההרצאה כוללת הדגמה, וכן הסבר לגבי 3 הרגשות המרפאים ע"פ לז גרינברג: חמלה, כעס אסרטיבי ואבל.
לרכישת ההרצאה או סירקו את הברקוד ←ההרצאה תעסוק ברעיון, כי חרדה ובושה, רגשות המאפיינים לא פעם את הילד הפגיע, מסתירים מאחוריהם שכבה נוספת של ילד פגיע. למעשה, החרדה והבושה הן מפני הרגש הפגיע שעומד להתגלות, רגש שעל פי רוב היה אסור לביטוי בילדותו של האדם, או שביטויו יצר הצפה רגשית בלתי נסבלת. נדבר קצת על כל אחד מחמשת הרגשות הגדולים – שמחה, עצב, פחד, כעס וגועל. נדבר על זיהוי של ילד פגיע שחושש מרגשותיו ומתבייש בהם, אך הוא עדיין אינו הילד המרגיש את רגשותיו, ונצרף המלצות אופרטיביות איך להגיע אל הילד שנמצא אי שם למטה. מומלץ לרכוש גם את הרצאה 5 – העמקה רגשית כדי לכסות את נושא העבודה הרגשית.
לרכישת ההרצאה או סירקו את הברקוד ←ב- AEDP נהוגה עבודה בדמיון דומה מאוד לזו שבסכמה, אך היא נרחבת יותר, ומאפשרת עבודה בדמיון גם עם העבר הקרוב, שלעתים יכולה להיות קצרה ומצומצמת יותר. נבין את האפשרויות ואת ההרחבה שמציעה הטכניקה הזו, וגם את מגבלותיה ומכשוליה. ההרצאה תכלול הדגמה.
לרכישת ההרצאה או סירקו את הברקוד ←ההרצאה תכלול הכרות עם טכניקות לכניסה עמוקה יותר לרגש העולה במוד הילד הפגיע. מסביר ונדגים את הטכניקה RISSSC (דק"ל שמ"ח) מתוך EFT של סו ג'ונסון, ואת הטכניקה SANER מתוך AEDP. בנוסף, נסתכל על שרשראות של רגשות, אותם שרטט לז גרינברג, ונראה כיצד באמצעות הטכניקות הנ"ל נוכל להגיע ממצוקה בעלת אלמנטים הגנתיים למקום בו מתבטא רגש פגיע המאפשר תנועה ושינוי.
לרכישת ההרצאה או סירקו את הברקוד ←בסכמה תרפיה עבודת הכסאות כוללת מודים ולא דמויות התקשרות. ב- EFT, לעומת זאת, העבודה עם דמויות התקשרות שיצרו פצעים וטראומות היא מרכזית ביותר. נצפה בהדגמה של גרינברג, ונבין מהם התהליכים הרגשיים המרכזיים המניעים את העבודה, תהליכים המתקיימים גם בסכמה תרפיה. למשל – איך עוברים מתלונה (קופינג מוד של מגן מתלונן) לילד פגיע או זועם. כמו כן נבין יותר לעומק את 3 הרגשות המרפאים ע"פ גרינברג – חמלה, אבל וכעס אסרטיבי, ונראה כיצד הם פועלים את פעולתם.
לרכישת ההרצאה או סירקו את הברקוד ←בהרצאה זו נדון בשתי אפשרויות מרכזיות - מעקף של הגנות והתייחסות ישירה אליהן. בהקשר להתייחסות, נזכיר את הראיון עם מוד התמודדות המוכר לנו, אבל גם נצפה בהדגמה של לז גרינברג של עבודה עם מוד מנותק – אחד ממנגנוני ההתמודדות הקשים ביותר למעקף או לאקספלורציה. בהקשר למעקף, נזכיר את מושג ה"נצנוץ" (glimmer) המגיע מ AEDP, בו אנחנו מזהים קצה-קצהו של רגש פגיע בלב מוד ההתמודדות, ועטים עליו כדי לעקוף את מוד ההתמודדות.
לרכישת ההרצאה או סירקו את הברקוד ←בפסיכותרפיה קיימת הטייה לכיוון השלילי, ואנחנו המטפלים אמונים על התמקדות, שהייה ודיבור על בעיות ורגשות שליליים. בהרצאה נבין את החשיבות הרבה של השהייה בחוויות מתקנות ורגשות חיוביים, עקרון אשר ב- AEDP מהווה עמוד תווך של ממש. נצפה בהדגמה, ונראה כיצד ניתן לשהות בתוך חווייה מתקנת, ולחשוף עוד ועוד רבדים שלה, ומכשולים בדרך להפנמתה. מלבד הבטים של טכניקה, נבין גם אילו רבדים אנחנו מחפשים – תוך אישי, בינאישי וחברתי. נבין מהם מאפייני החוויה המתקנת, כך שנדע לזהות אותם כאשר יופיעו בשעה הטיפולית.
לרכישת ההרצאה או סירקו את הברקוד ←נבחן כיצד ניתן לתרגם לשפת הסכמה תרפיה את מונחיה החשובים של מלאני קליין – פיצול, חמדנות וקנאה. בנוסף, נבחן את ההתבוססות בקנאה כמקרה פרטי של מוד התמודדות מסוג כניעה, ונלמד את התהליך הרגשי שמתאר לז גרינברג (EFT) המאפשר להחלץ ממוד כזה.
לרכישת ההרצאה או סירקו את הברקוד ←סרקו את הברקוד או לחצו על הקישור לרכישה ותועברו לדף תשלום.
או – שלמו לי בפייבוקס של טל' 054-5313117.
לאחר התשלום (כך או כך) כתבו לי ואטסאפ לטלפון הנ"ל עם שם ההרצאה, ותקבלו לינק להרצאה.
בחוויות חיוביות ושליליות המתרחשות לפני התגבשות החשיבה והזכרון הן בעלות אפקט עוצמתי ביותר על הנפש. דוגמא ברורה לכך היא סגנון ההתקשרות, הנקבע לפני גיל שנה. חוויות אלה נרשמות ללא מילים וללא מחשבות. הטיפול המסורתי בסכמה תרפיה נשען על המשגה ועל זכרון אפיזודי (בעבודה בדמיון) ועל כן מתקשה לתת מענה מותאם לחוויות אשר לא נמצאות בזכרון המודע ולא מתמסרות בקלות לחשיבה ברורה. בהרצאה נלמד כיצד לזהות את רישומן של חוויות טרום מילוליות, ונתחיל ללמוד כלים של עבודה בדמיון המותאמים לחוויות כאלה.
לרכישת ההרצאה או סירקו את הברקוד ←בהרצאה זו נסקור חלק מן הסכמות הלא אדפטיביות, ונראה כיצד הן נראות כאשר הן נוצרות בינקות ולא בילדות. כמו כן נחשוב מה מאפשר את התופעה הנפוצה של שחזור החוויות הללו בבגרות. כמו כן, נמשיך ונלמד טכניקות חווייתיות לעבודה עם מוד התינוק הפגיע.
לרכישת ההרצאה או סירקו את הברקוד ←בהרצאה זו נדבר על מחקריו פורצי הדרך של דניאל סטרן, המבוססים על צפייה בתינוקות, ונחבר את ממצאיו לתיאוריה של סכמה תרפיה. נבין יותר לעומק מה מסוגל התינוק לחוות על סמך התפתחות מוחו, ומכך נגזור איך נראים צרכיו וחסכיו. בנוסף, נוסיף ונלמד טכניקות של עבודה בדמיון עם התינוק הפגיע.
לרכישת ההרצאה או סירקו את הברקוד ←בהרצאה זו נקשר את רעיונותיו של ויניקוט לתיאוריה של סכמה תרפיה, ונבין מדוע מוד התינוק הפגיע מלווה כמעט תמיד בבעתה ואימה. כמו כן נתאר את מאפייניהם של מודים-של-התמודדות שנוצרו בתקופה טרום מילולית, ונלמד טכניקה של עבודה איתם.
לרכישת ההרצאה או סירקו את הברקוד ←